cadeautrends.nl

Het houten horloge een origineel cadeau

houten horloge plaatje

Een goed en origineel cadeau bedenken is lastig. Zeker als je iemand al wat langer kent. Vaak bestaat er een sterke neiging de veilige fles parfum of after shave te kopen. Zonde want er zijn zoveel originele en leuke cadeaus. Da afgelopen drie jaar is er een sterke opkomende trend. Het houten horloge! Een origineel en sympathiek product met een natuurlijke uitstraling. Super leuk om het houten horloge als cadeau te geven en de hoogste tijd om er in dit blog meer over te vertellen. Ik vertel onder andere welke houtsoorten en uurwerken gebruikt worden en wat de voordelen zijn t.o.v. het “normale horloge”.

Wat zijn de voordelen van het houten horloge

Buiten dat het een heel leuk en origineel product is kent het houten horloge nog een aantal voordelen. Zo is het houten horloge door iedereen te dragen. Veel mensen krijgen bij het dragen van een metalen horloge last van huiduitslag of exceem. Bij het houten horloge is dit niet het geval. De uitslag komt vaak voort uit de middelen waar het metaal mee bewerkt wordt. Hout is een natuurproduct en hierdoor zijn er geen voorbeelden bekend van mensen die uitslag kregen van het houten horloge. Daarnaast is hout ook nog eens lichter dan metaal en dus het metalen horloge. Daardoor is het prettiger om te dragen. Door de houtnerf is ieder horloge anders. De nerf is op ieder stuk hout verschillend en daardoor is ieder horloge dus anders. Je weet dus zeker dat je iets origineels om je pols hebt wat niemand anders heeft. Als laatste bieden de meeste aanbieders aan om je horloge in te graven. Als cadeau is het natuurlijk super als er een persoonlijke boodschap is gegraveerd in het horloge. Dat maakt het extra speciaal.

Waar wordt het houten horloge van gemaakt?

Meestal wordt bamboe gebruikt om het horloge mee te produceren. Bamboe is makkelijk te bewerken en ook nog eens in veel tinten beschikbaar. Daardoor is het bij uitstek geschikt om een horloge van te maken. Zebra hout of ook wel Zebrano genoemd wordt ook veel ingezet. Dit is hout met een hele duidelijk tekening doordat de jaarringen in dit hout zichtbaar zijn. Dit wordt gerealiseerd door de manier van zagen. De hrologes van Zebrano hebben daardoor een hele duidelijke houtlook. Meestal wordt in het houten horloge het Quartz uurwerk gebruikt. Dit is het meest gangbare uurwerk. Goedkoop en betrouwbaar. Ook zijn er automaten op de markt en ook in een skeleton uitvoering.

Mobiele versie afsluiten