cadeautrends.nl

Een wakeboard voor subliem watersportplezier

wakeboard plaatje

We zitten nog midden in de winter, maar ik denk dat een hoop mensen alweer richting het voorjaar kijken. Lekker wat warmere temperaturen en de korte broek kan weer uit de kast. Nederland is een echt watersportland. Een spannende activiteit op het water is lekker actief zijn met je wakeboard. Wakeboarden is een activiteit die de afgelopen jaren fors in populariteit is toegenomen afgelopen jaren. Zeker onder de jongere watersporters is het wakeboard populair. Het houdt in dat je op een soort snowboard op het water gaat waterskiën. Via de hekgolf kunnen allerlei tricks gedaan worden. Als je aankomend voorjaar ook zin hebt om lekker actief te zijn op je wakeboard dan is het zinvol om dit blog te lezen. Ik leg je namelijk de basisbeginselen uit, zodat je een richting hebt wat je kunt aanschaffen.

Wakeboard achter de boot of in het park.

Als je een wakeboard gaat aanschaffen dan is het in eerste instantie belangrijk om je af te vragen of je je wakeboard gaat gebruiken achter de speedboot of in een wakeboardpark. De modellen zijn hier namelijk enorm verschillend in. Een wakeboard voor achter de speedboot is vaak wat stijfer en heeft vinnen. Naast deze twee zijn er gelukkig ook allround boards die je voor beiden doeleinden kunt gebruiken. In een wakeboardpark kun je vaak wat andere tricks doen op bijvoorbeeld rails en andere obstakels. Hiervoor heb je een wat flexibeler board nodig om deze tricks te kunnen doen. Daarnaast moet je board bestand zijn tegen de wat hardere klappen bij deze tricks. Met een allround wakeboard kom je met alles uit de voeten. Dit board is op bepaalde punten wat flexibeler gemaakt en heeft ook stijve stukken. Hierdoor is deze zowel geschikt voor achter de speedboot als voor in het park.

Welke schoenen heb ik nodig bij mijn wakeboard

In de schoenen zit een behoorlijk verschil. Ook in de bijbehorende bindingen zitten de verschillen. Je hebt zachte schoenen en wat zachtere bindingen. Deze zitten wat prettiger en zeker voor de beginners is het wat makkelijker bewegen op je wakeboard. De harde schoenen en bindingen zorgen voor wat meer gevoel bij het board. Door de professionals worden deze meer gebruikt. Voor de beginnen is het handig om bindingen te nemen waar je met meerdere schoenmaten in kan. Zo kunnen meer mensen gebruik maken van hetzelfde wakeboard. Zo kunnen dus meer mensen plezier hebben van het wakeboard. En plezier op het water is toch uiteindelijk het allerbelangrijkste.

Mobiele versie afsluiten