Feestelijkheden met anderhalve meter afstand

Uiteraard kan het op dit moment even lastig zijn als je jarig bent, want door de coronacrisis mag je nu vanzelfsprekend geen feestje houden. Dat is natuurlijk vooral sneu als het om een kind gaat. Toch zijn daar allerlei dingen voor te bedenken. Zo zag ik laatst een filmpje voorbijkomen van een meisje dat werd verrast door langsrijdende auto’s die toeterden en de inzittenden ‘gefeliciteerd!’ riepen. Er staken feestelijke ballonnen uit de ramen en iemand had een bord gemaakt met daarop felicitaties erop. Ook werden zelfs cadeautjes op de oprit gezet. Of vraag aan de vriendjes en vriendinnetjes van je kind een echt kaartje te sturen met felicitaties erop. En thuis kan je natuurlijk een echt partijtje maken met de gezinsleden als gasten, waarbij je een leuke speurtocht uitzet in huis of een reeks ouderwetse kinderspelletjes doet zoals koekhappen en spijkerpoepen. Tot slot zet je de favoriete muziek van je kind op en houden jullie je eigen thuisdisco in de versierde kamer. Uiteraard heb je ook lekkere hapjes en drinken in huis gehaald en mocht je kind kiezen wat jullie die avond eten. Vergeet ook vooral de taart niet!

Toch nog worden toegezongen

Ook voor volwassenen is het jammer elkaar niet lijfelijk te kunnen feliciteren. Maar ook dan is er genoeg feestelijks te bedenken. Spreek bijvoorbeeld met je familieleden of vrienden af om allemaal ‘Er is er een jarig’ te zingen en dat op te nemen. Monteer die filmpjes tot één leuk filmpje en je hebt een prachtig cadeau! Het is juist leuk als de ene uit de toon zingt en de ander niet: als je dat achter elkaar monteert, zodat ieder steeds een woord of zinnetje zingt, krijg je een heel grappig effect. Des te leuker voor de jarige om te ontvangen!

Een cadeautje dat door de brievenbus past

Daarnaast kan je iemand natuurlijk feliciteren door een cadeautje op te sturen. Het voordeel is dat je nu bijna zeker weet dat er iemand thuis zal zijn om het pakketje aan te nemen! Je kan het natuurlijk ook de bezorger makkelijk maken door iets te kiezen dat door de brievenbus past en niet als pakketje afgegeven hoeft te worden. Dat scheelt weer een contactmoment voor hem of haar. Zo kan je bijvoorbeeld een paar leuke tijdschriften opsturen of een niet al te dik boek voor de jarige bestellen. Denk ook aan een heerlijke shampoo van redken waarmee je iemand een salonwaardige beleving geeft. Het is een erg geliefd Amerikaans merk dat ook hier in Nederland bij veel kapperszaken gebruikt wordt. Ze hebben een erg uitgebreid aanbod, dus voor elk haartype hebben ze kwalitatieve shampoo. Zo bezorg je jouw jarige een ultiem genietmomentje elke keer als hij of zij zijn haar wast!